Eerste graad

In het eerste en tweede middelbaar willen we leerlingen de kans geven om zichzelf beter te leren kennen: hun interesses, talenten en mogelijkheden. Zo worden ze voorbereid om in de 2de graad een studierichting te kiezen die bij hen past.

Het lessenpakket van het eerste jaar bestaat voornamelijk uit basisvorming: talen, wetenschappen, geschiedenis, techniek, wiskunde … Om de leerlingen ook te laten proeven van andere kennisdomeinen, worden enkele vakken aangeboden in een carrouselsysteem: burgerschap en mediawijsheid, ICT, verbale expressie en financiële en economische geletterdheid.

In het tweede jaar wordt dezelfde basisvorming aangeboden maar aangevuld met een keuzegedeelte. Leerlingen kunnen dan kiezen uit de basisopties talen en wetenschappen, kunst en creatie, mens en welzijn en economie en organisatie. Deze basisopties laten de leerlingen toe kennis te maken met een domein uit de tweede graad om te ondervinden of deze leerstof hen al dan niet ligt.

De leerlingen van de eerste graad krijgen ook remediëring (om te versterken) of uitbreiding (om te verdiepen en uit te dagen) aangeboden.

Bekijk hier de lessentabellen voor de leerlingen van de eerste graad.

GO! atheneum Anderlecht
Sint Guidostraat 73 1070 Anderlecht +32 2 522 71 12 info@atheneumanderlecht.be