Audiovisuele Kunsten en Audiovisuele Vorming

Tweede en derde graad
- doorstroom en dubbele finaliteit

Interesse in fotografie, film, video, audio en andere media?
In deze praktijkgerichte artistieke opleiding leer je werken met opnameapparatuur en opnametechnieken voor beeld en geluid. Vervolgens worden de gemaakte opnames verwerkt op computer, in het fotolabo, … en getoond aan een publiek. Experiment staat voorop! We gaan samen op zoek naar wat jij wil vertellen.

Atelier film, video, animatie: de magie van het bewegende beeld. Je maakt zowel fictie, documentaire als experimentele producties. Je leert kritisch kijken naar films. Welke strategieën hebben de makers ingebouwd om hun verhaal te brengen? En vooral, hoe kan je dit zelf toepassen in je eigen werk?

Atelier audio: de kunst van het luisteren. Aandachtig luisteren, geluiden nabootsen, creëren en registreren. Ga op zoek naar jouw ritme: met of zonder muziek, met of zonder beeld. Ontdek de poëzie in de dagdagelijkse geluiden. Je maakt klankinstallaties, audioproducties en geluid bij film.

Atelier fotografie: de kracht van het stilstaande beeld. Je vermengt portret, mode, architectuur, documentaire, enscenering… tot foto’s die jij interessant vindt. Je maakt opnames op locatie en in de studio. Je werkt in de donkere kamer en in het digitale atelier leer je beelden bewerken en manipuleren.

Zowel in de tweede als in de derde graad kunnen leerlingen een audiovisuele richting volgen op GO! Atheneum Anderlecht. Dit kan binnen de dubbele finaliteit (Beeldende en Audiovisuele Kunsten) en binnen de doorstroomfinaliteit (Beeldende en Audiovisuele Vorming).

Dubbele finaliteit: bekijk hier de lessentabel van de 2de graad BAK.
Doorstroom: bekijk hier de lessentabel van de 2de graad BAV en van de 3de graad AVV.

GO! atheneum Anderlecht
Sint Guidostraat 73 1070 Anderlecht +32 2 522 71 12 info@atheneumanderlecht.be